viernes, 27 de julio de 2007

QUE NO DESAPAREGUI L'EDUCACIÓ FÍSICA !!!

El passat divendres 29 de juny de 2007, el DOGC 4915 publica el Decret 142/2007, de 26 de juny, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments de l'educació primària i on la presència de l’Educació Física a Primària es veu greument compromesa i disminuïda amb una assignació horària global de 385 hores i amb uns horaris mínims de 105 hores pel cicle inicial, 70 hores per cicle mitjà i 70 hores per cicle superior, és a dir, una hora a la setmana (sempre tenint en compte que, a més, els mestres han d’anar a buscar els nens a l’aula, baixar al gimnàs, canviar-se de roba...). L’anterior decret assignava, des de fa 15 anys, 175 hores per cicle (525 hores en tota l’etapa).

Des de la FIEP Catalunya, creiem que aquest fet redueix les possibilitats educatives de l’etapa en substraure una àrea fonamental en l’educació integral dels nens i nenes de 6 a 12 anys, edat clau en molts dels aprenentatges motors, però també dels cognitius i de les actituds, valors i d’hàbits que, d’altra manera, seran molt difícils d’assolir.

El nou decret també assenyala que, “de les 5250 hores totals lectives de l'etapa, les 665 hores restants es destinaran a completar l’organització del currículum mitjançant, entre d'altres, l'atenció a la diversitat de l'alumnat, l'organització d'agrupaments flexibles, el reforç educatiu i l'ampliació horària de les àrees”. Per tant, cal lluitar per recuperar, el més aviat possible, aquest dret educatiu fonamental.

Per això, proposem generar un espai on recollir les nostres opinions (siguis qui siguis, escriu a fiep@fiep.cat i digues el teu nom, cognoms i professió i explica què et sembla aquest decret i els teus arguments) amb la voluntat de fer-ho arribar als mitjans de comunicació, responsables polítics i educatius...

També pretenem escriure articles als diaris, cartes al director... Només entre tots la farem ben grossa.

La Delegació a Catalunya de la Federation Internationale d’Education Physique està reconeguda reconeguda per la UNESCO i el COI.
www.fiep.cat

1 comentario:

Anónimo dijo...

me parece algo terrible que no hagan otra cosa que hablar del sedentarismo que hoy dia padecen los niños y al mismo tiempo el gobierno pretenda quitarle horas a esta maravillosa asignatura. deberíamos realizar actividades en todas la ciudades para que la gente swe entere de lo que va a pasar....
QUÉ VERGÜENZA!!!!!!!!!!